Login | Register
SearchMy Stuff
My ProfileMy PreferencesMy Mates RSS Feed
Reply to Topic
Author Discussion

PeteG

Original Poster:

3,235 posts

99 months

[news] 
Monday 25th January 2010 quote quote all
Right. I was driving on a dual carriageway last night, went to accelerate, and at about 2200rpm, the car judders like mad and starts slowing, and the engine management light started flashing.

I read the codes, got - "17705 - Pressure Drop between Turbo and Throttle Valve (check D.V.!)

P1297 - 35-10 - - - Intermittent".

I know it's a fairly common code to have come up, so I did a quick road test today. 1st gear, it pulls through with no judders. 2nd, get to 2200rpm-ish, and it does it again - judders and loses power.

I'm going to try cleaning up the throttle body, but should I be looking for a split hose? The pipe from exhaust to the dump valve, about an inch diameter, has a small slice in it, but not right the way through - could this be making it collapse under load, perhaps?

Where else should I be looking in the engine bay?

tylerama

264 posts

95 months

[news] 
Monday 25th January 2010 quote quote all
Do you have the factory dv installed ? They are (or were) prone to failure, makes a honking/chirping noise, as the diaphragm splits. IIRC, they are Bosch manufactured.
Also, all of your possible causes i'd agree with, too.

MonkeyHanger

8,970 posts

130 months

[news] 
Monday 25th January 2010 quote quote all
Aha ! A local chap with a problem and i might be able to help...


I still have a standard DV from my old 1.8T vRS (I've "upgraded" to a 2.0 TFSi now smile ) and as far as i know it's ok. If you want it for elimination / repair purposes you're more than welcome. Drop me an e-mail via my profile and we'll sort something out.


Edited by MonkeyHanger on Monday 25th January 18:50

PeteG

Original Poster:

3,235 posts

99 months

[news] 
Monday 25th January 2010 quote quote all
PM sent.

I've tried cleaning the throttle body out, no effect - but at least it's a- done, and b- now eliminated...

JB!

4,199 posts

68 months

[news] 
Friday 5th February 2010 quote quote all
buy a forge 007p recirc replacement, its not a full DV so wont confuse the ecu.

around £80-£90, 5 mins to fit.
Advertisement

SlidingSideways

942 posts

120 months

[news] 
Friday 5th February 2010 quote quote all
Try unplugging your MAF. If the problem goes away, you need a new one. About £70 (and you have to return the old one to the supplier).

If that and the new DV don't help, time to get hunting for split hoses. Also worth having a wander over to the Briskoda.net forums, there's plenty of advice about tracking down this issue, but no single definite cause frown

PeteG

Original Poster:

3,235 posts

99 months

[news] 
Friday 5th February 2010 quote quote all
Completely forgot to update this - had a boost pipe loose, new clip and some gentle persuasion got it back together. Then had to replace two coil packs in the same day. Grrr.

sotonboy1977

974 posts

112 months

[news] 
Friday 5th February 2010 quote quote all
i have same prob,driving me nuts on my AUM golf mk4 GTI,new gen vw DV and turbo pressure sensor,new silicon breather hose,cleaned throttle body.only comes on after a motorway run.can hear "woosh" when driving but cant find the place where the "woooooosh" is coming from when still.arrrhhh need rolling road or someone willing to sit under the bonnet on motorway run.

JB!

4,199 posts

68 months

[news] 
Monday 8th February 2010 quote quote all
why would you use a new genuine DV?

they are a st design!
Reply to Topic