PistonHeads.com Forum

Folding@home on PS3

Author
Discussion

jammy_basturd

14,744 posts

119 months

Friday 4th March 2011
quotequote all
Joined the PH team.

Jinx

7,217 posts

167 months

Thursday 28th April 2011
quotequote all
wolves_wanderer said:
Yep, downloaded the new one which is supposed to detect ATI hardware (but doesn't) and when I reinstalled
The older version it doesn't work any more. My video card is now bored frown
Got it working yet?

I have a little batch file that just runs the exe with the additional commands i.e. open up note pad, type
cd c:\program files\folding@home\folding@homegpu\
folding@home.exe -forcegpu ati_r700

then save as folding.bat

And robert should be your wife's brother.

wolves_wanderer

10,341 posts

144 months

Thursday 28th April 2011
quotequote all
Jinx said:
wolves_wanderer said:
Yep, downloaded the new one which is supposed to detect ATI hardware (but doesn't) and when I reinstalled
The older version it doesn't work any more. My video card is now bored frown
Got it working yet?

I have a little batch file that just runs the exe with the additional commands i.e. open up note pad, type
cd c:\program files\folding@home\folding@homegpu\
folding@home.exe -forcegpu ati_r700

then save as folding.bat

And robert should be your wife's brother.
Still says core not active grrr

Jinx

7,217 posts

167 months

Thursday 28th April 2011
quotequote all
wolves_wanderer said:
Still says core not active grrr
Try the ati_r800 switch instead?

Jinx

7,217 posts

167 months

Thursday 28th April 2011
quotequote all
Just had a thought - are there more than one gpu's in your machine (perhaps an onboard graphics chip)? If so has the superfluous one be de-activated in the bios? If not you may want to add the -gpu0 or -gpu1 switch?
Advertisement

wolves_wanderer

10,341 posts

144 months

Thursday 28th April 2011
quotequote all
No, from looking at the logs it can't find a work unit to download because it can't find a server. I'll have to have a look on some folding forums I reckon, unless you've got any more ideas?

peanutjb

934 posts

153 months

Monday 2nd May 2011
quotequote all
Joined on main PC, more likely to follow (have preciously too many PCs and a couple of PS3s if needs be!)

surfymark

854 posts

138 months

Friday 9th September 2011
quotequote all
Hi Guys!

Just come across this thread and have set up my PS3 to start doing this.

Wanted to get into Distributed Computing for a good cause like this for some time but never knew how to do it!

One question I have is:

On the PS3, is there a setting so that when it finishes a calculation, rather than shutting down, it just picks up another one?

Many thanks
Mark

XJSsometimeSoon

377 posts

66 months

Monday 12th September 2011
quotequote all
Just joined the PH team, feel free to add me to PSN (reesy83)

Silent1

Original Poster:

19,535 posts

142 months

Monday 12th September 2011
quotequote all
surfymark said:
Hi Guys!

Just come across this thread and have set up my PS3 to start doing this.

Wanted to get into Distributed Computing for a good cause like this for some time but never knew how to do it!

One question I have is:

On the PS3, is there a setting so that when it finishes a calculation, rather than shutting down, it just picks up another one?

Many thanks
Mark
IIRC just turn off the shutdown when complete option.

surfymark

854 posts

138 months

Tuesday 13th September 2011
quotequote all
Silent1 said:
IIRC just turn off the shutdown when complete option.
Ah ok thanks for that!

M

JasonJH

150 posts

63 months

Monday 24th October 2011
quotequote all
What a great thing to be part of, I shall be joing up to the PH team tonight. yes

paulrussell

1,410 posts

68 months

Wednesday 2nd November 2011
quotequote all
I've just joined aswell.

neilus

842 posts

189 months

Sunday 20th November 2011
quotequote all
Didn't realise PH had a team, will have to change my allegiance from the lifeboat team to PH.

Neilus

MarkRSi

5,394 posts

125 months

Wednesday 28th December 2011
quotequote all
Was running BONIC/World Community Grid on my home server, but I've set this up and joined the PH team (I think...).

Thing is my home server is a single core netbook with an AMD processor clocked from 1.5 to 1.8GHz, so probably about a 1/2 of one of the PS3 umpteen cores hehe

Morningside

21,455 posts

136 months

Thursday 29th December 2011
quotequote all
Just joined. Running on PC.

MarkRSi

5,394 posts

125 months

Thursday 29th December 2011
quotequote all
After running overnight (After clearing remaining BOINC tasks so F@H has full use of the CPU)




This might take a while... hehe

MarkRSi

5,394 posts

125 months

Tuesday 10th January 2012
quotequote all
Still going... over 90% now woohoo

I've ran F@H on a couple of machines just to try it out... I don't think I've reached 100% on any of them but it says on here...

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=...

...I've got 11 work units...? confused is that completed units, or units I've taken out to fold/work on? How does the score get incremented?

Edited by MarkRSi on Tuesday 10th January 22:25

Morningside

21,455 posts

136 months

Tuesday 10th January 2012
quotequote all
Well I now have it running on two computers. The other one being my web server that does nothing except that and as it has such a low meaningless job 24 hours a day I thought it could 'earn' it living. So lets see how Morningside-1 goes.

Silent1

Original Poster:

19,535 posts

142 months

Tuesday 10th January 2012
quotequote all
MarkRSi said:
Still going... over 90% now woohoo

I've ran F@H on a couple of machines just to try it out... I don't think I've reached 100% on any of them but it says on here...

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=...

...I've got 11 work units...? confused is that completed units, or units I've taken out to fold/work on? How does the score get incremented?

Edited by MarkRSi on Tuesday 10th January 22:25
You've put the team page up for PH, not your page so i can't tell.