Login | Register
SearchMy Stuff
My ProfileMy PreferencesMy Mates RSS Feed
Reply to Topic
Author Discussion

asman0161

Original Poster:

110 posts

75 months

[news] 
Saturday 6th October 2012 quote quote all
Hi guys..

Wondering if anyone can help me?

I have a 2008 tdv8 Hst 61000 miles had it from new,Serviced on time etc...

So this morning took it to the car wash. Got it washed on way back home driving fine power was all there,
Set off from traffic lights put my foot down maybe revs went to about 3000rpm car pulled strong and i heard a pop noise an engine lost power, Looked in my rear view an there was white smoke...Lots of it!!!
So pulled over turned engine off and started engine again no flashing/warning lights in dash...just like its gone in limp mode wont go over 5mph, an white some coming out the right exhaust pipe.

Nice But Dim

321 posts

90 months

[news] 
Saturday 6th October 2012 quote quote all
Split hose ?

camel_landy

2,133 posts

66 months

[news] 
Sunday 7th October 2012 quote quote all
Yep, you've either popped a hose off or split one.

M

balls-out

1,689 posts

114 months

[news] 
Sunday 7th October 2012 quote quote all
no expt, but why would a slit hose cause white smoke.
Bust turbo is my guess.

Simon T

1,869 posts

156 months

[news] 
Sunday 7th October 2012 quote quote all
It was a blown Turbo when mine started with the white smoke, no pop noise on mine though so you may be lucky

Simon
Advertisement

asman0161

Original Poster:

110 posts

75 months

[news] 
Sunday 7th October 2012 quote quote all
Hmm,, thanks for the feedback guys. I'm located in Manchester anybody recommends a good specialist who can have a look and repair my car?
Reply to Topic