ECU Speed Input - help

ECU Speed Input - help

Author
Discussion

PAB

Original Poster:

13 posts

219 months

Friday 27th September 2002
quotequote all
Can anyone help please. Does anyone know where the ECU speed input comes from on a '99 Chim? Is it from a separate sender on the rear diff or elsewhere such as a spur off the speedo sender? Any help welcome as this lack of speed input to my ECU results in extremely erratic idle (apparently the ECU needs to know if the car is moving or not).
Cheers
PAB

shpub

8,507 posts

229 months

Friday 27th September 2002
quotequote all
There is only one sensor.

Steve
www.tvrbooks.co.uk

PAB

Original Poster:

13 posts

219 months

Friday 18th October 2002
quotequote all
Is that as in only one sensor on the diff, or is it a gearbox driven sender?
Thanks
PAB

Griff2be

5,046 posts

224 months

Saturday 19th October 2002
quotequote all
I have had the same problem. There is one speed sensor on the diff. I believe the signal is later split to go to the ECU and speedo. I think there is an amplifier somewhere too. I'm hoping mine was dirt on the sensor and have cleaned it and reset the ECU. Need to drive it a few miles now and ss if it still reads the fault code 68.

Griff2be

5,046 posts

224 months

Sunday 20th October 2002
quotequote all
Cleaning it hasn't helped - the car still sometimes stalls at low road speed with the clutch dipped. Speedo still working so back to the drawing board for me....

PAB

Original Poster:

13 posts

219 months

Tuesday 22nd October 2002
quotequote all
Thanks for the help - will try checking out the sensor.