cgi c class

Author
Discussion

mark-iadty

Original Poster:

5 posts

4 months

Friday 10th April
quotequote all
Hi guy,s just joined thanks. I have a major problem with a c class c180 cgi petrol 2010.Its is getting lots of petrol in the oil with in 100 miles.no faults show up no smoke runs fine.no miss fire,cant see it being the injectors as it runs fine.any ideas????? cheers

littleredrooster

4,345 posts

152 months

Friday 10th April
quotequote all
How do you know it's getting lots of petrol in the oil? What symptoms do you have?

E-bmw

5,625 posts

108 months

Saturday 11th April
quotequote all
If it IS petrol in the oil it can pretty much only be an injector not shutting off and draining the remaining fuel into the cylinder which then drains past the rings into the sump.

Has little or no effect on how it is running at the time, although monitoring fuel trims could show it up.

littleredrooster

4,345 posts

152 months

Wednesday 15th April
quotequote all
Still there, OP?

Hello...

mark-iadty

Original Poster:

5 posts

4 months

Monday 20th April
quotequote all
Hi sorry been busy. Thanks for replies.when you dip the oil it has about 1/2 litre to much,and you can smell it,drained it and you can see it in the oil.There is a guy on a web site who has the exact same symptoms as mine ,he has changed the pump,injectors,etc still the same.I thought injectors to but no fault codes,no smoke out of the exhaust,engine runs well,thanks

E-bmw

5,625 posts

108 months

Monday 20th April
quotequote all
mark-iadty said:
no fault codes,no smoke out of the exhaust,engine runs well,thanks
A leaky injector won't give a fault code, won't smoke, and won't stop the engine running but will leak petrol into the cylinder & down past the rings overnight to pool in the sump.

mark-iadty

Original Poster:

5 posts

4 months

Monday 20th April
quotequote all
interesting.so how would you know you had a leaky injector normally?

E-bmw

5,625 posts

108 months

Monday 20th April
quotequote all
Petrol in the sump.

mark-iadty

Original Poster:

5 posts

4 months

Tuesday 21st April
quotequote all
Thats what i have.But reading on google it says it will run lumpy,idle rough etc?engine runs good.any one have a cgi with this problem

E-bmw

5,625 posts

108 months

Tuesday 21st April
quotequote all
Internet must be right then, bye, can't be bothered any more.

mark-iadty

Original Poster:

5 posts

4 months

Sunday 5th July
quotequote all
Hi would like to say sorry to E BMW.Think I upset you.Been reading on internet about this problem and every one telling me different things.It turned out to be 3 out of the 4 injectors were leaking badly,Every one said I wont be them ,but it was them in the end.so E BMW YOU WERE CORRECT THANKS FOR YOUR HELP.

E-bmw

5,625 posts

108 months

Monday 6th July
quotequote all
Apology accepted & glad you got it sorted. wink