Anyone else having issues with Teams calls not ringing?

Anyone else having issues with Teams calls not ringing?

Author
Discussion

StephenP

Original Poster:

1,702 posts

178 months

Thursday 10th June
quotequote all
Hi all,

Bit of an odd one be we are seeing an increasing number of reports from users whereby incoming calls to Teams from other Teams users are only ringing on their phones (with the Teams app) and not on their desktops. They don't even get a notification or anything in the Activity list.

Thoughts?

FunkyGibbon

3,325 posts

232 months

Thursday 10th June
quotequote all
Desktop Teams not logged in, or logged in as someone else?

Ronstein

240 posts

5 months

Thursday 10th June
quotequote all
It seems to be an intermittent bug with TEAMs at the moment.

Countdown

31,405 posts

164 months

Thursday 10th June
quotequote all
Have you changed your setting to "Do not disturb"?

StephenP

Original Poster:

1,702 posts

178 months

Thursday 10th June
quotequote all
It's something that's being reported across our user base and started yesterday. Teams logged in and works fine for chat and for joining meetings, just knackered for incoming calls.

StephenP

Original Poster:

1,702 posts

178 months

Thursday 10th June
quotequote all
Ronstein said:
It seems to be an intermittent bug with TEAMs at the moment.
Interesting - does that mean you've seen the issue too? Do you happen to know if there is an form of service alert, etc for it? Will help stop some of our users telling us to fix it as it must be our fault .... wink


gottans

4,007 posts

113 months

Thursday 10th June
quotequote all
Interesting, this is something I am seeing too.

If I wasn't actually looking at the screen to see the call come in I would miss it.

Chozza

679 posts

120 months

Thursday 10th June
quotequote all
Check if your user ever set up a separate ringer !
i.e. that it rang through the speakers in addition to the headset

Had this a couple of weeks ago ( so that's probably 3 teams releases ) … and removing and re-adding additional config resolved the issue.




Munter

30,716 posts

209 months

Thursday 10th June
quotequote all
Chozza said:
Check if your user ever set up a separate ringer !
i.e. that it rang through the speakers in addition to the headset

Had this a couple of weeks ago ( so that's probably 3 teams releases ) … and removing and re-adding additional config resolved the issue.



That was going to be my suggestion. Updates always seem to fk up the audio config.

StephenP

Original Poster:

1,702 posts

178 months

Sunday 13th June
quotequote all
Quick update - we tried all sorts of things and it wasn't much better by the end of Friday so I'll see what Monday brings. We've had the issue with quite a few of our staff and there's no obvious correlation either. Our entire IT helpdesk was hit with the issue on Friday.

camel_landy

3,687 posts

151 months

Sunday 13th June
quotequote all
FWIW - I was seeing similar... The Teams app on the phone would respond to an inbound call but the laptop wouldn't. When trying to call others, I would just hit voicemail and they would get a missed call notification.

Ended up having to send meeting invites, to setup calls.

M

xeny

1,912 posts

46 months

GrizzlyBear

1,029 posts

103 months

Wednesday 16th June
quotequote all
I have this issue on the work PC, but normally only after a few days of sending it to sleep rather than shutting down each night (and it tends to get a bit stroppy by the fourth day of doing that). Without wishing to sound like I work for IT, switch it off, and switch it back on again seems to work every time.

Either that or I am just creating an excuse for ignoring certain meetings rotate

Shadow R1

3,667 posts

144 months

Thursday 17th June
quotequote all
Are you using cisco softphones on the same systems ?
We had an issue, where it would steal the audio for cisco and not release it again.
It puts teams into a sleep style mode.
Some users had Jabra headphones, the software for them fixed the problem.
It lets users choose the software in currant use.
Others users with Plantronics headsets, the same software worked for them.

Not forced to be what you have, but something to check on.

Bungleaio

5,846 posts

170 months

Thursday 17th June
quotequote all
I've started getting this issue too. I've not got any headsets etc plugged in.